Tipsar | Manella - nybliven mamma ♥♥♥

Manella – nybliven mamma ♥♥♥

Annons

Tipsar

Omkring fyra månaders ålder börjar oftast bebisar att testa på smakportioner och därefter går de över till större portioner. Och en dag äter de helt själva! 
Så redan i god tid kan man införskaffa sig lite som är bra när smakportionerna ska börjas. För det kan bli rätt kladdigt. Och man får inte ge upp. Bebisarna kommer kanske klökas, spotta ut, göra roliga grimaser etc men de är ovana vid sådan föda. De är vana vid den flytande bröstmjölken eller ersättningen. Så det gäller att ha tålamod och inte ge upp i första taget. Någon gång måste de lära sig. 

I början av januari testade vi små smakportioner av naturell havregröt och det funkade bra. Det var kämpigt med att få han att förstå att det skulle sväljas, för det kom ut ur munnen lika snabbt som vi gav honom. Men till slut så funkade det. Och han kräkte inte upp det heller. Han fick dessutom lite vatten till för när de börjar med annat än mjölk blir de ju lite hårda i magen. Nu har han även fått testa på mosad banan och ska i veckan få testa på morotspuré. 

Vill tipsa om lite från barnens IKEA som jag tycker är värt att ha hemma. Först är det grodsetet, praktiskt litet set och vi använder skålen då han får sina smakportioner. Haklapparna är superduper för de täcker i princip halva honom. Det kan kladdas väldigt mycket och de är enkla att tvätta av med lite vatten eller diskmedel. Sen är där ett annat set med skålar där man får sex olika färger. Tipsar även om tillhörande bestick även om de kanske är när de kommer upp i månaderna. Men det gör inget att man har ett set hemma! 

Har ni några tips att dela med er av?

tips baby

Haha så här kan det se ut när vi ger honom en smakportion. 

DSC_9850-1

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats